вторник, 23 май 2017 г.

Откриване на фирма за печеливш бизнес



По принцип всеки би могъл да си направи регистрация на фирма. Процедурата е лесна и не изисква сериозен начален капитал. Целта обаче на една такава стъпка е да се реализира печеливш бизнес, който сравнително бързо да започне да носи приходи.
Идеята да започнеш собствен бизнес и да нямаш началници, от които да чакаш повишение и заплата е доста примамлива. Вероятно всеки, който има някакви умения мечтае за такава стъпка. Често страховете от провал и загуба на влагане на първоначален капитал или обвързаност с банки са пречка за много хора да поемат по този път. И да, рискът винаги съществува, но в крайна сметка само този, който рискува има шанса да успее.
За какво трябва да се помисли преди да се пристъпи към откриване на фирма и кои са въпросите, на които трябва сами пред себе си да си отговорите ?
1.       Започването на бизнес е отговорност и ако не сте били на ръководна длъжност, е добре да си дадете сметка дали сте готови да я поемете.
2.       Имате ли достатъчно умения и знания в бранша, в който искате да започнете бизнес?
3.       Проучете конкуренцията в този бранш и предварително се подгответе за борбата с нея.
4.       Готови ли сте да загърбите личен живот и доста удоволствия за един доста дълъг период от време?
5.       Можете ли да разчитате на безприкословна подкрепа на хората около Вас и семейството си?
6.       Имате ли достатъчна сила на характера за да устоите на всички евентуални начални неуспехи и да им се противопоставите без да се откажете?
7.       Вярвате ли достатъчно в себе си и в идеята, която искате да осъществите?
Ако всички тези въпроси не са трудни за отговор, то вероятността да успеете да реализирате успешен бизнес е доста голяма. Смело действайте и не се колебайте!
Откриване и регистрация на фирма са свързани с доста процедурни въпроси, с които в началото вероятно няма да сте запознати. Добре е да се допитате и да проучите доста нормативни документи. В помощ могат да Ви бъдат юристи по фирмено право, които предлагат услугата регистрация на фирма.  Ако нямате съдружник е най-добре да направите регистрация на ЕООД.
 Много информация и помощ може да се получи и от  добра счетоводна кантора, която би извършвала  счетоводни услуги за бизнеса Ви.

Изберете ги внимателно, защото те са важни за добрия старт и ще ви предпазят от процедурни грешки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар