понеделник, 6 февруари 2017 г.

Счетоводни услуги и счетоводна отчетност



Една от сериозните причини един малък бизнес да не  успее да се реализира, е погрешно водене на счетоводството и липсата на счетоводна отчетност. В много от случаите се започва някаква дейност с много малко средства взети дори понякога назаем. С презумцията за огромното значение на самата идея за бизнес и започване от малко, много хора пропускат ролята на счетоводната отчетност и управлението на ограничените средства, с които се започва. И въпреки, че е безспорен факт, че счетоводството е неделима част от всеки бизнес, често новият предприемач решава, че може да спести точно от счетоводно обслужване.
Именно такова погрешно решение става причина още в зората си една фирма да бъде обречена на провал. Неглижирането на счетоводната отчетност и пропуски от незнание или недоглеждане са първите грешки, които предизвикват по-късно „ ефектът на доминото“.
Възможно е да правите грешки и да пропуснете срокове без дори да знаете за тях, а когато разберете да са нужни много повече средства за да ги поправите, отколкото ако имате абонаментно счетоводно обслужване от професионална кантора, например.
Неправилно водене на счетоводството е един от подводните камъни по пътя към успеха на една малка фирма. Нужно е още със самото стартиране на един бизнес ,да започне счетоводно обработване на всички документи, които са свързани с дейността.  Предвид непрекъснатите законови промени и постоянното излизане на нови наредби, рискът от грешки  е много голям ако със счетоводното обслужване не се занимава професионалист.
Счетоводните услуги не са толкова скъпи вече, тъй като за малки фирми могат да се поемат от счетоводна къща.  Тя  професионално и отговорно ще подходи към документацията и същевременно може да разчитате на справки и консултации, които ще бъдат от полза в бъдещо планиране на дейността на фирмата.
Обикновено в счетоводните фирми организацията е такава, че ще имате счетоводител, който ще се грижи за счетоводната отчетност на фирмата Ви. Той разбира се ще води и други фирми, но въпреки това може да разчитате на съдействието му по всяко време за консултация или справка. В неговите задължения влиза и представянето на документи при проверка от НАП, както и грижата за всички декларации и подаването им в срок.
Практиката през последните години показва, че най-сигурният начин да си осигурите счетоводно обслужване, което да ви даде сигурност и спокойствие в бизнеса, е сключването на договор със счетоводна кантора.





Няма коментари:

Публикуване на коментар